Održan sastanak predstavnika ''community'' radio stanica u BiH

U organizaciji Udruženja Vesta, a uz podršku WACC-a održan je sastanak o temi ''Upravljanje radio stanicom lokalne zajednice'' u petak, 22. maja 2015. godine. Sastanku su prisustvovali predstavnici ''community'' radio stanica iz BiH: Gradski radio Banja Luka, Radio Aktiv iz Zenice, Radio Marija i Vesta Radio.

Cilj sastanka je bio da se sagledaju mogućnosti da se zajedničkim snagama promovira treći sektor u informisanju. Bila je ovo jedinstvena prilika da se javnosti ukaže na specifičnosti neprofitnih radio stanica i mogućnosti koje one nude svojim sugrađanima.

''Namjera nam je da zajedničkim snagama doprinesemo većoj vidljivosti i kvalitetnijoj podršci za razvoj radija lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini'', ističu iz Udruženja Vesta.

Udruženje Vesta uz podršku WACC-a ( The World Association for Christian Communication), nevladine organizacija koja podržava pravo na komunikaciju u svrhu promocije društvene pravde, realizira projekt ''Jačanje sektora radija lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini".