Vesta Radio slavi 11 godina postojanja i rada

Vesta Radio slavi 11 godina postojanja i rada. Već dugi niz godina slušaocima pruža odličnu zabavu sa dosta dobre urbane muzike i objektivnih informacija. Za razliku od komercijalnih medija, Vesta radio intenzivno producira i emisije od društvenog značaja. Teme od posebnog interesa za razvoj društva su uglavnom iz oblasti socijalne zaštite i ljudskih prava, shodno europskim i svjetskim konvencijama. Budite dio našeg tima i zaplovite valovima Vesta Radija na frekvenciji 91.2 MHz.

Vesta Radio je prepoznatljiv i po tome što pruža priliku mladim i neafirmisanim građanima Tuzle da stanu iza radijskog mikrofona. Pa tako, građani nakon kraće obuke, samostalno realiziraju radio emisije od posebnog interesa za određenu interesnu grupu. Najčešći korisnici ovog projekta su predstavnici marginaliziranih grupa građana i mladi. Od 2001. godine voditelji-volonteri iz ovog projekta su pokrenuli rješavanje brojnih pitanja od interesa za marginalizirane grupe i nerijetko doveli do značajnih rezultata.

Medijskim populariziranjem problema lokalne zajednice i pritiskom na donosioce odluka, Vesta Radio u saradnji sa drugim radiostanicama i građanima, podstiče unaprijeđenje životnih uslova kako u ruralnim tako i u urbanim zajednicama.