Predsjedavajući Vijeća ministara Zvizdić sa predstavnicima civilnog društva u BiH!

Civilni sektor je najvažniji za demokratske procese i demokratsko društvo, izjavio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nakon sastanka s predstavnicima civilnog društva u utorak, 16. maja. “Inicirao sam ovaj sastanak kako bismo intenzivirali našu saradnju i kako bismo predstavnike civilnog društva uključili u proces evropskih integracija”, dodao je on. Kazao je da su predstavnici civilnog sektora imali priliku dati svoje sugestije, komentare, kritike i prijedloge.

“Saradnja dvaju sektora je ključna za evropske integracije. Sastanak je bio vrlo konstruktivan, bilo je kvalitetnih komentara i prijedloga. Dogovorili smo se da se od sada redovno sastajemo, kako bi predstavnici civilnog društva bili uključeni i informirani o svim procesima vezanim za evropske integracije”, rekao je Zvizdić.

Dodao je da će poslije proširiti temu i na druge segmente, ekonomiju, vladavinu prava, regionalnu i međunarodnu saradnju.

“U ovom trenutku imamo jedan iskorak u svim fazama evropskih integracija. Mi ćemo našu saradnju institucionalizirati kroz sporazum Vijeća ministara s civilnim društvom, kako bi oni bili ovlašten dio procesa koji nas čeka na putu evropskih integracija”, poručio je Zvizdić.

Sastanku sa predsjedavajućim Zvizdićem prisustvovala je i direktorica Veste Amra Selesković.